Andre dyr

Kattene fortjener en side de også, så her kommer det bilder av dem. Jeg har hatt mange katter, helt fra jeg var 3 år.

Katitzi har vel vært den meste spesielle. Hun ble funnet i et bilvrak, knapt en uke gammel. Jeg flasket henne opp og hun bodde sammen med meg og engelsk setteren Marius. Hun var en ypperlig vaktkatt og forsvarte både Marius og meg. Til gjengjeld forsvarte vi også henne. Vi tre dro på telttur i Femundsmarka, jobbet på seter, tok Fløybanen i Bergen og var på mange skogsturer. Hun var fornøyd, så lenge hun fikk være med meg.

Alex fant vi på den hvite stripa på E6, enten påkjørt eller kastet ut av en bil. Han levde, så vi stoppet. Det viste seg å være mer liv i han enn først antatt, så han ble satt i et hundebur og fraktet til Veterinærhøyskolen. Hjernerystelse og fire brudd i kjeven, men ellers OK. Det var noe spesielt ved han, så beskjeden var: «Lapp han sammen, jeg betaler». Alex fikk mange gode år, men dessverre endte hans dager som så mange andre katter, påkjørt rett utenfor her vi bor. Heldigvis fant vi han, ellers hadde jeg vel lett etter han ennå. Nå ligger han begravet nede i hagen.

Frank ble født på en gård i nærheten, men han ble ikke mer enn tre år. En kveld kom han ikke når jeg ropte og etter en ukes leting fant jeg han død. Nå ligger han begravet sammen med Alex.

Vår siste katt var Viggo og han ble født i Askim hos min svigerinne. Han ble ca 12 år, men dessverre fikk han kreft.

 

Vi har hatt mange fugler, både duer, rapphøns og vaktler, men dessverre kun duer for øyeblikket. 

Vi hadde i sin tid en kanin som dukket opp rundt garasjen helt uventet. Etter et par dager fikk jeg tak i ham. Han var da klar for å bli fanget etter å ha spurtet fra kattene. Han var helt våt og kald. Han flyttet inn sammen med rapphønsene, men har nå enebolig og god plass. Han vil nok gjerne ha selskap, men han er ukastrert så det er litt upraktisk å få en kaninvenn. Vi kastrerte han og planla at han skulle få selskap til våren, da han var ensom uten fuglene. Han har bodd inne i vinter og da fikk han ikke sett så mye til hundene heller. Det endte med at han flyttet til et bra hjem.

Snøhvit og Pinky var to ullgriser, som flyttet inn i 2013. De gikk godt sammen med hundene og tok sin plass i flokken. Dessverre døde begge grisene og de ligger begravet ved siden av kattene. Grisehuset var et par år vaktelhus og har nå blitt kaninhus for 3 kaniner vi tok i mot. De var 7; en mor og far og fem unger. I dag er det en av de voksne og to av barna igjen. Alle kastrert.

Vinteren 2014/15 huser vi en due, som noen fant mager og ikke flyvedyktig. Til våren flytter den ut og vi håper at den da kan fly. Den er nå fet og fin.

En ugle satt seg fast i nettingen til fuglene. Det var en veldig snørik og kald vinter, så den var omtrent utsultet og sliten. Den fikk bo inne en periode og ble fôret på museunger, kjøtt og kyllingsstruper. Musene kjøpte jeg et sted, som solgte diverse tenkt som mat til ulike dyr, f.eks. reptiler. PS! De var døde.